Visgraat PVC

Bestel je Visgraat PVC online of kom langs in onze showroom

Visgraat PVC is momenteel helemaal hip. Niet zo gek natuurlijk want het visgraatpatroon in combinatie met het ‘bijna niet van echt hout’ te onderscheiden PVC geven elke ruimte een prachtige en luxe uitstraling. Daarnaast zijn onze visgraat PVC  vloeren onderhoudsarm en geven we tot 15 jaar garantie op elke vloer.

pvc-visgraat-holland-vloeren

Visgraat PVC

Toont alle 24 resultaten

 • Visgraat-pvc-ossis-5

  Ossis 5

  45,00 per m2
 • Actie! pvc visgraat amber smal beige

  PVC Visgraat Amber – Beige

  39,95 per m2
 • Actie! Tarkett Forest Oak Clay
 • Actie! Tarkett Visgraat Pistachio Shell
 • Actie! tarkett forest oak nutmeg visgraat
 • Actie! Tarkett visgraat Fores Oak White Washed
 • Actie! tarkett visgraat forest oak natural
 • Actie! Amber-visgraat-naturel

  PVC Visgraat Amber – Naturel

  39,95 per m2
 • Actie! pvc visgraat leiden

  PVC visgraat – Rustic Oak

  37,95 per m2
 • Actie! pvc visgraat maastricht

  PVC visgraat – Vintage Oak

  37,95 per m2
 • Actie! pvc visgraat delft 2

  PVC visgraat – Dark Oak

  37,95 per m2
 • Actie! pvc visgraat amsterdam

  PVC visgraat – Luxury Oak

  39,95 per m2
 • style register 19009

  Style Register 19009

  49,95 per m2
 • pvc visgraat eiken gerookt
 • pvc visgraat eiken naturel
 • pvc visgraat eiken licht
 • pvc visgraat eiken wit
 • pvc visgraat eiken ijswit
 • pvc visgraat eiken donkergrijs
 • Ossis 2

  45,00 per m2
 • Visgraat-pvc-ossis-6

  Ossis 6

  45,00 per m2
 • Visgraat-pvc-ossis

  Ossis 3

  45,00 per m2
 • Visgraat-pvc-ossis-4

  Ossis 4

  45,00 per m2
 • Ossis 1

  45,00 per m2

Waarom kiezen voor visgraat PVC?

Visgraat PVC is op dit moment de best verkochte PVC vloer en dat is niet zonder reden. De unieke legmethode in het visgraatpatroon geeft ruimtes een prachtige uitstraling. Daarnaast zijn deze vloeren onderhoudsvrij hebben een lange garantie en zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden.

Wat is een PVC visgraat vloer precies?

Om erachter te komen wat een PVC visgraat vloer is moeten we deze twee woorden eerst loshalen. Je hebt immers een PVC vloer en een visgraat vloer. Een PVC vloer betreft een vloerafwerking die geen gebruik maakt van het traditionele hout of steen. Deze vloer wordt in zijn geheel vervaardigd uit kunststof en is op de markt gebracht als alternatief voor de traditionele varianten.
Hoe een visgraten vloer aan zijn naam komt is niet moeilijk om te begrijpen. Het patroon wat hier wordt gebruikt heeft veel weg van een visgraat. Door de stroken op een specifieke manier haaks op elkaar aan te laten sluiten wordt dit patroon gecreëerd. Deze visgraten vloer is in eerste instantie op de markt gebracht met houten varianten. Kort hierna is ook het laminaat hier aan toegevoegd. Met de opkomst van de PVC duurde het echter niet lang, voordat ook deze vorm van vloerafwerking in een visgraten patroon verkrijgbaar was.

Voor en nadelen visgraat pvc

Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor zowel een PVC vloer als wel een visgraten vloer. Door deze twee te combineren kun je de beste eigenschappen van deze vloeren samen laten komen. De voor en nadelen visgraat pvc hebben wij voor je op een rij gezet.

De voordelen van visgraat pvc

Als men denkt aan een visgraten vloer, wordt er al snel gedacht aan een houten parket variant die erg duur kan uitpakken. Met de mogelijkheid om de houten planken te vervangen voor varianten van pvc kun je erg simpel veel geld uitsparen. Op het gebied van de kwaliteit en uitstraling heeft deze vloer tevens erg grote stappen gemaakt. Zeker de iets duurdere en kwalitatief betere pvc vloeren zijn zo goed als niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. 

Een extra voordeel hierbij is dat houten vloeren vaak afhankelijk zijn van het soort hout en de afwerking hiervan. Dit is vaak de reden dat je gelimiteerd bent aan de keuzes in kleur en structuur. Aangezien een pvc vloer industrieel wordt samengesteld is de keuze enorm. Door deze enorme keuze is de kans vele malen groter dat jij de geschikte pvc vloer kunt vinden.

 •  PVC is goedkoper dan hout en onderhoudsarm.
 • Er zijn veel verschillende kleuren en structuren visgraat pvc verkrijgbaar.
 • PVC vloeren kunnen relatief snel gelegd worden en zijn minder onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Visgraat pvc is onderhoudsarm

Niet alleen aan de uitstraling van een pvc vloer zitten veel voordelen. Ook aan de praktische kant van deze vloer hangen veel voordelen. Doormiddel van de samenstelling van dit materiaal gaat het bijvoorbeeld vele malen langer mee dan andere varianten zoals vinyl of hout. Zo is deze vloer erg onderhoudsarm. Daar waar je houten vloeren eens in de zoveel jaar moet behandelen is dit bij een pvc vloer niet nodig. 

Eenmaal gelegd gaat deze vloer gemakkelijk vele jaren mee. Ook is de vloer niet vatbaar voor vocht. Laminaten en houtenvloeren zullen erg uitzetten op moment als ze met vocht in aanraking komen. PVC heeft deze eigenschap niet. Dit is dan ook de reden dat er op deze vloer geen plinten gehanteerd hoeven te worden. De randen van deze vloer kunnen simpelweg afgewerkt worden met kit.

In het geval van vloerverwarming is een pvc visgraat vloerafwerking ook een goed idee. Het PVC heeft als eigenschap dat het warmte gemakkelijk doorlaat. Dit maakt een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming een duurzame oplossing. 

Let er alleen wel even op welke lijm er gebruikt wordt. Lijm kan namelijk bij een vloerverwarming in de loop der tijd langzaam oplossen. Dit kan zorgen voor losse vloerdelen. Bij gebruik van een goede ondervloer profiteer je ook nog eens van een geluiddempende werking. De demping die door het PVC veroorzaakt wordt is in veel gevallen voldoende om onder de 10 decibel te komen. Dit is een zeer lage geluidslimiet die door sommige woningcorporaties of VVE wordt vastgesteld.

De nadelen van visgraat pvc

Uiteraard bestaat een visgraten pvc vloer niet enkel uit voordelen. Er hangen ook enkele nadelen aan deze variant. Daar waar deze vloer ten opzichte van hout of natuursteen erg goedkoop is, zijn laminaten visgraten vloeren nog altijd goedkoper. Indien je beschikt over een kleiner budget is oplossing van een pvc vloer niet altijd de beste keuze. 

Zeker op moment als de vloer niet egaal is, kan het een relatief dure oplossing zijn. Laminaten vloeren zijn makkelijk te leggen over een vloer die iets minder egaal is. Het hout werkt relatief weinig. Een PVC vloer daarentegen is erg dun. Kleine oneffenheden zullen daarom snel zichtbaar zijn. Heb je dus een oneffen ondergrond, dan dien je deze eerst op te vullen. Ondergronden zoals plavuizen of houten vloeren zijn echter wel makkelijk te gebruiken. Het voordeel van een PVC vloer in dit geval is dan weer dat het erg dun is. Zo blijf je bij de meeste dorpel vaak goed uitkomen.

Terwijl de kunststof variant goed tegen water kan is deze toch op sommige manieren makkelijk te beschadigen. Helaas is deze variant niet goed beschermt tegen krassen of stoten. Een houten vloer kan ook snel krassen vertonen, echter zijn deze weer makkelijk op te lossen door ze te schuren en in de olie te zetten. Stenen tegels zullen op hun beurt weer niet snel beschadigen. Kunststof heeft helaas wel de eigenschap om snel krassen te vertonen. Zoals aangegeven dient er ook rekening gehouden te worden met het soort lijm wat er gebruikt wordt. Zo zijn er soorten lijm die slecht tegen water kunnen, waardoor de pvc vloer alsnog niet bestand is tegen water. Ook bij heftige temperatuurschommelingen moet er gekeken worden welke lijm er het beste gebruikt kan worden.

Meer informatie
Scroll naar top